💰 | Beginnend Counter-Strike-speler schatrijk na verkoop van zeldzaam virtueel mes

Trevor Wagener • 15:07, 14-07-2023 / Laatste Update: 17:54, 11-12-2023

Je hebt geluksvogels en mensen die eigenlijk van goud zijn geboren, zo ook een 18-jarige beginnend gamer van het mateloos populaire videospel Counter-Strike: Global Offensive. De complete CS-community staat ondersteboven nadat bekend werd dat de speler, die pas 31-uur speeltijd had geklokt, een packed en nogal zeldzaam mes voor ruim een ton had doorverkocht. Kassa!

Counter-Strike is 1 van de langst lopende schietspellen waarbij de speler vanuit de 1e persoon op zijn vijanden afgaat. Het spel wordt wereldwijd door miljoenen mensen gespeeld en trok zo ook de aandacht van de benieuwde 18-jarige.

Beginnend gamer pakt ton na verkoop zeldzaam pakketje

Bij het spel, waarin pakketjes als het ware op te pakken zijn, kreeg déze speler plots een zogeheten 'Karambit Case Hardened Seed 387'. Ofwel: een zeldzaam wapen dat bijna niemand krijgt. Normaal gesproken, in 99,9 procent van alle gevallen, leveren zulke pakketjes namelijk niets op. "Dit mes is op z'n minst 150.000 dollar waard", schreef blogger Jake Lucky op Twitter. "En de speler heeft het uiteindelijk voor 169.000 dollar verkocht. Echte centen, geen game-money!"