🎥 | Oud-schaatster Barbara de Loor wordt tv-presentatrice: 'Spannend, houd ik van'

Trevor Wagener • 10:45, 12-06-2023 / Laatste Update: 03:42, 12-12-2023

Voormalig langebaanschaatster Barbara de Loor wordt het nieuwe gezicht van het televisieprogramma Nederland in Beweging! De 49-jarige ex-atleet volgt Olga Commandeur op. Die laatste zette onlangs na 23 jaar een punt achter haar rol als presentatrice van het programma.

"Het past eigenlijk helemaal precies in alles dat ik na het schaatsen gedaan heb", zei De Loor over haar nieuwe keuze bij Shownieuws. "Namelijk, mensen in beweging krijgen."

Barbara de Loor terug op tv

Vorige week werd bekend dat De Loor Commandeur op zal volgen als gezicht van het beweeglijke programma. "Zij (Commandeur) heeft dat 23 jaar lang mogen doen", ging De Loor verder. "Dat deed ze supermooi, goed en geheel op eigen wijze. Hopelijk kan ze me wat tips geven!"

De Loor had zin in haar nieuwe uitdaging maar gaf toe ook een beetje last te hebben van zenuwen. "Het is uit mijn comfortzone, dus dat maakt het wel een beetje spannend. Al houden topsporters daar wel van. Zo veel mogelijk nieuwe dingen leren is ook iets van topsporters. Daarom snap ik wel dat veel sporters na hun carrières televisie gaan maken."