Ex-voetballer wordt volkszanger na Temptation Island-avontuur: 'Nieuwe Engelbewaarder!'

Trevor Wagener • 19:43, 24-07-2023 / Laatste Update: 08:02, 08-01-2024

Jari Hellegers gaat als een komeet: de 23-jarige fitnessinstructeur, die in het verleden nog als semiprofessioneel voetballer actief was en daarna tot landelijke bekendheid uitgroeide als verleider bij Temptation Island, wordt volkszanger! Hij heeft de oer-Hollandse kraker 'Een klomp met een Zeiltje' van zangeres Wilma Landkroon gecovered en de lady zelf gestrikt voor zijn videoclip.

Hoe kwam de voormalig aanvaller erbij om juist dát liedje - uit 1969 (!) te coveren? "Het werd vroeger vaak bij mijn opa en oma gedraaid", aldus Hellegers bij Shownieuws. Daardoor kon hij het liedje 'wel dromen'. "Het werd veel op de accordeon gespeeld."

Ex-voetballer wordt volkszanger na Temptation Island-avontuur

De 66-jarige Enschedese werd gevraagd om mee te doen aan het project. Eerst dacht Landkroon dat het om een dolletje ging. "Maar toen (nadat Hellegers het verhaal erachter vertelde, red.) kreeg ik kippenvel over mijn hele lijf."

Landkroon noemde de playboy - die als semi-profvoetballer voor het Duitse SpVgg Vreden en HHC Hardenberg speelde - een 'leuke jongen' en ook in de studio werd de goedlachse zanger geprezen.

"Hij gaat het proberen en we wensen hem veel succes", aldus roddelkoning Evert Santegoeds over Hellegers, die al snel werd vergeleken met Marco Schuitmaker, die met zijn tophit Engelbewaarder al weken óveral te horen is. "Ik houd enorm van het levenslied, daar is veel markt voor en dat moeten we koesteren." Steek die maar in je zak - met een zeiltje.