Sportscholen puilen uit van het volk: 'Het loopt echt helemaal vol'
i

ANP

Sportscholen puilen uit van het volk: 'Het loopt echt helemaal vol'

Bart van der Wijst • 14:57, 01-12-2021

De sportscholen moeten sinds afgelopen zondag de deuren sluiten om 17.00 uur. Dat betekent dat het vanaf 05.00 uur 's ochtends bomvol is, maar daar heeft het kabinet waarschijnlijk niet over nagedacht.

Mensen stoppen tussentijds met werk of school en maken hun verplichtingen na sluitingstijd van de sportscholen af. "Die mensen blijven niet weg", ziet ook Jet van Houdt, sportschoolhouder van Fit for Free in Amsterdam. "Vanaf een uur of 3 's middags liep het maandag echt helemaal vol", zegt zij tegenover het Algemeen Dagblad.

Mensen doen alles om te sporten

Van Houdt hoopt de drukte wat te verspreiden door eerder open te gaan en tijdsloten in te stellen. "We doen wat we kunnen, maar dat het drukker zou worden, kon je op je vingers natellen" aldus de sportschoolhouder.

Toch is ze blij dat er niet helemaal een streep is gezet door het sporten. "Ik zag mensen echt mentaal in zak en as zitten tijdens de lockdown, ze waren hun uitlaatklep kwijt. Even je hartslag omhoog, je gedachten verzetten, dat is zo belangrijk", weet Van Houdt.

Lees ook: NOC*NSF wil dat kabinet amateursport en sportscholen tot 20.00 uur open houdt