🎥​ | Van EK naar weilandjes en marathon op natuurijs: 'Deze week wordt er zeker geschaatst'
i

Getty Images

🎥​ | Van EK naar weilandjes en marathon op natuurijs: 'Deze week wordt er zeker geschaatst'

Eimert Pruis • 09:36, 07-01-2024 / Laatste Update: 07:56, 15-01-2024

De EK afstanden in Heerenveen zijn in volle gang, maar binnenkort gaat er ook op natuurijs geschaatst worden. De weersverwachtingen zijn uitstekend voor de schaatsliefhebber en dat merken de winkels en slijperijen. "Er kan 100 procent zeker geschaatst worden komende week", stelt Amara Onwuka van Weer.nl.

De weervrouw vertelt vol enthousiasme aan Hart van Nederland (zie video onderin) over de komende ijsdagen. "Het gaat vriezen komende nacht en daarna blijft het ook overdag onder het vriespunt en kunnen we een mooi laagje ijs creëren."

Van Thialf naar de buitensloot

Ben je dus onder de indruk geraakt van het schaatsgeweld in Thialf dan kan je je zelf er ook aan gaan wagen de komende week. Wees er wel snel bij want de schaatswinkels en slijperijen hebben het druk.

Geloof in marathon op natuurijs

De eerste vorst is nog niet eens geweest, maar de ijsmeesters van de schaatsclubs die de eerste marathon op natuurijs willen organiseren zijn al flink in de weer. "Een paar dagen goed vriezen en dan gaat het lukken", zeggen ze bij de schaatsclub van Winterswijk. Dat belooft wat komende week!

Bekijk hier het item van Hart van Nederland: