Buitenlandse media zien dominante Max Verstappen: ‘Een ijzingwekkende zege’

6 maart 2023

Pro Shots
verstappen-behrein

Max Verstappen was in de 1e Grand Prix van dit seizoen meteen domimant. De 2-voudig wereldkampioen reed in de openingsrace in Bahrein vanaf pole position onbedreigd naar de zege en dat zagen buitenlandse media uiteraard ook. Zij zijn onder de indruk van de Nederlander, maar voorzien komende jaren daarmee ook een Formule 1 zonder al te veel spanning.


Het Britse Sky Sports vond Verstappen zondag dominant en hij "bevestigde direct zijn rol als topfavoriet". Er was nog hoop dat Red Bull meer concurrentie zou hebben, maar Verstappen en (Pérez) reden rustig bij hun concurrenten weg." Maar de krant zag wel een andere ster: "De 41-jarige Fernando Alonso stal de show. Hij bewees met zijn 2e podium in 7 jaar tijd dat zijn transfer naar Aston Martin de juiste keuze was."

'Onheilspellende waarschuwing'
Ook The Daily Mail denkt dat Verstappen dit jaar op eenzame hoogte staat: "Verstappen boekte een ijzingwekkend indrukwekkende zege. Het was een onheilspellende waarschuwing aan zijn concurrenten en het zal een klein wonder zijn als iemand hem weet af te stoppen."

Lees ook: Mercedes-teambaas Toto Wolff: ‘Red Bull is van een andere planeet’

Het Duitse Bild ziet de 3e wereldtitel voor Verstappen al liggen: "Hij zet meteen zijn 1e uitroepteken in zijn jacht op titelprolongatie. Het ziet ernaar uit dat Verstappen zijn dominantie van vorig jaar meeneemt naar dit seizoen", aldus de Duitse boulevardkrant.

'Puntgave uitvoering'
"Verstappen rolt de concurrentie op", zo is te lezen in Het Laatste Nieuws. "Met deze Red Bull had hij gewonnen spel. Maar dat kan je hem niet verwijten. Temeer omdat hij het allemaal puntgaaf uitvoerde. Pole position. Perfecte start. Koers gecontroleerd. Geen band ook maar een millimeter verkeerd gezet. Klaar. Zoals je van een topper mag verwachten."

Aandacht voor 'magische' Alonso in Spanje
In Spanje is de zege van Verstappen geen groot nieuws, maar juist de 3e plek van Alonso. De wereldkampioen van 2005 en 2006 reed Lewis Hamilton en Carlos Sainz op indrukwekkende wijze voorbij en eindigde achter de Red Bulls van Verstappen en Pérez als derde.

"Het leek of hij ons liet terugkeren naar een ander tijdperk", zo jubelt Marca. "Vooral met zijn inhaalactie op Hamilton bracht hij de fans in extase. Het leverde hem een magische podiumplaats op." De coureur werd na afloop dan ook verkozen tot 'Driver of the day'.