Mercedes-teambaas Toto Wolff: ‘Red Bull is van een andere planeet’

6 maart 2023

Pro Shots
toto-wolff-hamilton

Mercedes heeft volgens teambaas Toto Wolff "één van de slechtste dagen ooit" beleefd in de Formule 1. Coureurs Lewis Hamilton en George Russell kwamen zondag tijdens de GP van Bahrein niet eens in de buurt van het podium en dus is Toto zeer ontevreden. Ook geeft hij een (zeldzaam?) compliment aan concurrent Red Bull.


Terwijl Max Verstappen de race won (voor Red Bull-teamgenoot Sergio Perez), eindigde Hamilton als 5e. Russell kon het tempo ook niet bijhouden en werd 7e. "Dit was totaal niet goed", aldus Wolff. "We kwamen overal snelheid tekort. De Aston Martins zijn heel snel en Red Bull is op dit moment van een andere planeet. Het doet pijn dat ze zo ver voor op ons liggen."

Mercedes niet meer dominant
Mercedes domineerde met vooral Lewis Hamilton jarenlang de Formule 1, maar Red Bull en Max Verstappen namen de troon in de Formule 1 in 2021 over. En ook bij de 1e race van het seizoen 2023 in Bahrein bleek dat Red Bull opnieuw de snelste auto heeft. Zowel in de kwalificatie als in de race eindigden Verstappen en zijn Mexicaanse teamgenoot Sergio Pérez als eerste en tweede. Ferrari en Aston Martin waren op het circuit van Sakhir ook sneller dan Mercedes.

Lees ook: De reactie van Fernando Alonso op zijn 3e plek: ‘Het podium was té optimistisch’

'Red Bull is de maatstaf'
"Red Bull doet me denken aan onze beste jaren, waarin wij iedere ronde 1 seconde sneller waren dan de rest", zegt Wolff. "Zij zijn nu de maatstaf. Wij moeten stap voor stap terugkomen. Niemand in ons team zal de handdoek in de ring werpen. Maar we zullen diep moeten gaan, dieper dan ooit. En dat kunnen wij", zegt de strijdlustige Duitser.

'We zijn het 4e team'
7-voudig wereldkampioen Hamilton gaf in Bahrein ruim 50 seconden toe op Verstappen. "Op dit moment zijn we het 4e team, terwijl we vorig jaar het 3e team waren. We gaan dus achteruit", zegt de 38-jarige Brit. "De Ferrari en Aston Martin waar we mee vochten, waren ook sneller. We weten dat we niet zijn waar we willen zijn. Maar ik moet positief blijven, mijn hoofd omhoog houden en het team blijven pushen."