De ene Australiër voor de andere? ‘Ricciardo moet plaatsmaken voor Piastri’

5 augustus 2022

Getty Images

Het einde van Daniel Ricciardo bij McLaren lijkt in zicht. Het team heeft aan de goedlachse Australiër laten weten dat ze hem willen vervangen voor de jonge Oscar Piastri, ondanks dat zijn contract t/m 2023 loopt, schrijft Autosport. Dat zal McLaren een hoop geld gaan kosten.


De prestaties van Ricciardo zijn ondermaats en dus wil het team hem vervangen. Dat doen ze het liefst met Piastri. Alpine maakte eerder bekend dat hij voor het Franse team zou gaan rijden, maar de 21-jarige coureur ontkende dat zelf op Twitter. McLaren is niet het enige team dat interesse in hem heeft. Ook Williams ziet graag een handtekening van Piastri onder een contract bij het team.

Lees ook: Silly season: welke Formule 1-coureur rijdt waar in 2023?

Geen gelukkig huwelijk
Maar nu moet de ene Australiër dus mogelijk plaatsmaken voor de andere. In 2020 sloot Ricciardo een deal voor 3 jaar met het Britse F1-team, maar een echt gelukkig huwelijk is het tot nu toe niet geweest. The Honeybadger wordt voortdurend om zijn oren gereden door zijn veel jongere teamgenoot Lando Norris. Maar ook Ricciardo zelf zal niet tevreden zijn met de auto die hem is gegeven door McLaren. Volgens Autosport heeft Ricciardo nog geen zin om de Formule 1 te verlaten. Het team zal nu flink de portemonnee moeten trekken om zijn contract af te kopen.