Lewis Hamilton steunt Osaka: ‘Mensen met macht moeten goed nadenken over wat ze hiermee gaan doen’

3 juni 2021

Reuters/EPA

Voor de verandering start Lewis Hamilton zondag in de GP van Azerbeidzjan eens niet als WK-leider, maar daar besteedde de regerend wereldkampioen in de Formule 1 in Baku amper woorden aan. Meer aandacht had hij voor Naomi Osaka, de tennisster die eerst een persboycot afkondigde en zich later afmeldde voor Roland Garros om te kunnen focussen op haar mentale gezondheid. 


"Die druk op haar schouders, op zo’n jonge leeftijd. Hoe goed je pr-team ook is, daar ben je niet op voorbereid. Dat was ik ook niet, toen ik in de wereld van de Formule 1 stapte", aldus Hamilton.

'We zijn maar mensen he'
De Brit juicht het toe dat de tennisster kritische kanttekeningen zet bij de rol van de media. "Ik zou haar heel moedig willen noemen en ze moet weten dat ze er niet alleen voor staat. Ik hoop dat de mensen met macht goed nadenken wat ze hier mee gaan doen. Want de reacties die ze kreeg, vond ik niet goed. Mentaal welzijn is geen grap.. En er dan ook nog een straf voor krijgen. Dat is absoluut niet cool. We zijn allemaal ook maar mensen, hè."