Christian Horner geeft eerste reactie na afgerond onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag
Christian Horner in gesprek met Sky Sports © Getty Images

Christian Horner geeft eerste reactie na afgerond onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag

11:44, 29-02-2024 / Laatste Update: 11:48, 29-02-2024

Voor het eerst geeft Christian Horner reactie op het onafhankelijk onderzoek van grensoverschrijdend, waar hij woensdag voor werd vrijgesproken. De teambaas van Red Bull hield zich afgelopen dagen ver weg van alle media-aandacht, maar doorbreekt nu alle stilte door aan te geven blij te zijn dat het onderzoek achter de rug is.

De vijftigjarige Brit vertelt bij Sky Sports het vooral fijn te vinden dat de focus weer volledig op de aankomende Grand Prix van Bahrein en de rest van het seizoen kan worden gelegd. "Nu kunnen we ons weer richten op het verdedigen van zowel de constructeurs- als coureurstitel", vertelt Horner.

Het team is hechter dan ooit

De teambaas van Red Bull kan niet meer informatie delen wat betreft het onderzoek. "Het onderzoek is uitgevoerd en afgerond. Dat is wat ik voor nu kan vertellen", vertelt Horner.

Christian Horner oogt opgelucht na weerzien met Max Verstappen © Getty Images

Eerder werd al gesuggereerd dat Horner ondanks zijn vrijspraak moet vrezen voor zijn baan als teambaas bij Red Bull Racing. Doordat de belangrijke figuren binnen het Oostenrijkse team niet zomaar de steun uitspreken aan Horner. Toch lijkt de Brit zelf hier een andere kijk op te hebben: "Het team is hechter dan ooit".

Programma GP Bahrein

Doordat de race op zaterdag wordt verreden, betekent dit dat de coureurs donderdag al in actie komen tijdens de eerste twee vrije trainingen. De derde vrije training en de kwalificatie vinden op vrijdag plaats. Bekijk hieronder het complete programma en de tijdstippen.

Donderdag 29 februari

12.30 uur

Vrije training 1

 

16.00 uur

Vrije training 2

Vrijdag 1 maart

13.30 uur

Vrije training 3

 

17.00 uur

Kwalificatie

Zaterdag 2 maart

16.00 uur

Race