Formule 1 kijkt uit naar huwelijk tussen Lewis Hamilton en Ferrari: 'Iedereen wil dit zien'
Lewis Hamilton in gesprek met zijn toekomstige teamgenoot Charles Leclerc. © Getty Images

Formule 1 kijkt uit naar huwelijk tussen Lewis Hamilton en Ferrari: 'Iedereen wil dit zien'

08:20, 02-02-2024 / Laatste Update: 08:34, 02-02-2024

De allergrootste coureurs moeten ooit voor Ferrari hebben geracet. Dat is wel zo'n beetje het sentiment dat in de Formule 1 heerst. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton treedt in 2025 dan ook in de voetsporen van Michael Schumacher, Niki Lauda, Alain Prost en Sebastian Vettel. "Iedereen wil dit zien", is Jan Lammers duidelijk. Ook oud-wereldkampioenen Jenson Button en Damon Hill zijn dolenthousiast.

,,Als Ferrari zich bij je meldt, spreekt dat enorm tot de verbeelding, daar reageer je gelijk op”, zegt voormalig Formule 1-coureur Lammers tegenover het AD over de sensationele move van Hamilton. Het had trouwens weinig gescheeld of Lammers had ooit ook voor Ferrari gereden. Vlak voor zijn overstap naar het Italiaanse team brak hij echter zijn duim brak tijdens een zware crash. Zo liep de huidige sportief directeur van de Grand Prix van Zandvoort een lucratief contract mis.

Lammers vindt de keuze van zowel Ferrari als Hamilton een logische. "Het zijn twee grote namen die samenkomen en dat vinden de fans leuk. Iedereen wil dit zien", stelt hij. "Hamilton zal vallen voor het iconische, legendarische karakter van Ferrari, zeker gezien hij in het eindstadium van zijn carrière zit." 

Hamilton zal in elk geval dromen van een wereldtitel met Ferrari. Of dat realistisch is? "Ferrari heeft de afgelopen jaren als team veel punten laten liggen, maar de rijders hebben zelf ook wel wat verspeeld. Hamilton zal denken dat de Ferrari in zijn handen heel goed kan zijn.”

Oud-wereldkampioenen enthousiast

Jenson Button, wereldkampioen Formule 1 in 2009, reed drie jaar samen met Hamilton bij McLaren en vertelde tegen Sky Sports dat hij nu al uitkijkt naar 2025: "Dit nieuws is gigantisch! Iedereen wil uiteindelijk voor Ferrari rijden, maar dit is een hele dappere transfer. Hij spreekt geen Italiaans en zijn teamgenoot Charles Leclerc wel. Hoe gaat hij het doen tegen hem? Het wordt een opwindend jaar."

Hamilton stapt pas volgend jaar over en moet het komende jaar dus nog bij Mercedes rijden. Dat kan weleens problemen opleveren voor de zevenvoudig wereldkampioen volgens Button: "Hij weet alles van het team, maar het zou kunnen dat ze niet alle informatie met hem gaan delen."

Damon Hill, wereldkampioen in 1996, is ook enthousiast bij Sky Sports: "Dit is groot nieuws voor de sport." Hill ziet Hamilton ook nog wel vechten om overwinningen bij zijn nieuwe team: "Ferrari heeft laten zien dat het stappen aan het zetten is en de resultaten werden aan het einde van het seizoen beter. Als Mercedes en Ferrari gelijkwaardig zijn, dan zou ik ook voor Ferrari kiezen."