Hamilton en Leclerc na de F1-race in Austin alsnog gediskwalificeerd

Getty Images via AFP

Martijn Baars • 09:12, 23-10-2023 / Laatste Update: 23:48, 07-01-2024

Lewis Hamilton en Charles Leclerc zijn na de race op het circuit van Austin alsnog gediskwalificeerd. De Formule 1-coureurs werden 2e en 6e en er gebeurde tijdens de race in Amerika niks bijzonders, maar na afloop van de race die Max Verstappen won, kwamen beide auto's niet door de keuring. De stewards besloten daarom om beide auto's (en dus coureurs) te diskwalificeren.

Max Verstappen was zondag in zijn Red Bull de snelste. Verstappen, die begon vanaf de 6e plaats, nam halverwege de wedstrijd de leiding op het Circuit of the Americas in handen en won de race.

Nieuw podium

Lando Norris kreeg door de diskwalificatie van Hamilton, die als 2e finishte, de 2e plaats toegewezen, Carlos Sainz werd door de straffen 3e. Verstappens teamgenoot Sergio Pérez schoof door naar plaats 4.

Stand

Verstappen staat nu op 466 WK-punten, maar is allang wereldkampioen. Pérez is na de nieuwe puntenverdeling vanwege de diskwalificatie van Hamilton en Leclerc 2e met 240 punten en Hamilton volgt met 201 punten. Nummer 4 Fernando Alonso haalde de finish in Austin niet en blijft zodoende op 183 punten staan. De Formule 1 gaat komend weekeinde verder met de GP van Mexico.