Lance Stroll verlengt contract en maakt team Aston Martin compleet: 'Brengt waardevolle continuïteit"
Lance Stroll komt ook volgend jaar uit voor Aston Martin. © Getty Images

Lance Stroll verlengt contract en maakt team Aston Martin compleet: 'Brengt waardevolle continuïteit"

12:17, 27-06-2024 / Laatste Update: 12:28, 27-06-2024

Aston Martin heeft het team voor komend seizoen compleet. Na de eerdere contractverlenging van de ervaren Fernando Alonso heeft ook Lance Stroll zich langer aan het team verbonden.

Daarmee houdt Aston Martin vast aan het duo van het huidige en vorige seizoen. In 2023 eindigden beide coureurs in de top 10 van het klassement, met Alonso zelfs op de vierde plek. Dit seizoen wacht Aston Martin nog op de eerste podiumplek, waar Alonso die vorig seizoen aaneen reeg. Momenteel staat Alonso op de negende plaats, terwijl de 25-jarige Stroll de elfde plek inneemt.

Zoontje van de baas

Dat de Canadees langer voor Aston Martin uitkomt ('tot en met 2025 en verder'), brengt 'waardevolle continuïteit', schrijft het team op de eigen website. Teamleider Mike Krack is blij dat het duo intact blijft. "Lance heeft een sleutelrol in het bouwen van dit team. Zijn feedback en toegewijde simulatorwerk hebben bijgedragen aan de continue ontwikkeling van de auto."

Krack kijkt uit naar de toekomst en 'het creëren van nog meer geweldige herinneringen en bereiken van nog meer sucessen met elkaar'. Lance heeft inmiddels meer dan 150 starts in de Formule 1 op zijn naam staan, met daarin drie podiumplaatsen. De zoon van miljardair en eigenaar Lawrence Stroll wacht nog op zijn eerste winst.