Max Verstappen verveelde zich dood bij GP Monaco: 'Ik moest ook heel nodig naar de wc'
Max Verstappen vond er niks aan in Monaco en hij krijgt in Nederland bijval. © Getty Images

Max Verstappen verveelde zich dood bij GP Monaco: 'Ik moest ook heel nodig naar de wc'

18:31, 26-05-2024 / Laatste Update: 18:32, 26-05-2024

Max Verstappen heeft een hele vervelende middag gehad bij de Grand Prix van Monaco. Niet alleen eindigde hij vervelend als zesde, maar hij vond het ook erg saai. Dat benadrukte de Nederlandse Red Bull-coureur na afloop nog eens. "Ik heb me enorm verveeld."

"Ik moest na twintig ronden ook heel nodig naar de wc", zegt Verstappen grappend bij Viaplay. De leider in het WK-klassement bromde tijdens de race al hoe saai hij het vond. "F*ck this is boring, should've brought my pillow", zei de Nederlander vol humor.

Verstappen ziet dat je 'onmogelijk' kan inhalen

Monegask Charles Leclerc won voor eigen publiek en de eindstand was het zelfde als de stand na de herstart. Want in het begin was nog wel spektakel met crashes van Sergio Pérez en Alpine-rijders. De rode vlag zorgde voor 45 minuten oponthoud en daarna volgde een optocht naar de finish.

"Het was zooooo saai", zei Verstappen tegen iedereen die het kon horen. "Ik kon gewoon niets doen. Het lijkt wel alsof je hier 5 seconden per rondje sneller moet zijn om iemand te kunnen inhalen."

Dit waren de hoogtepunten van de Grand Prix van Monaco

26 mei 2024, 17:51

Sergio Pérez zorgde direct aan het begin van de Grand Prix van Monaco voor de opvallendste actie. De Mexicaanse coureur zag zijn auto in honderden stukken vliegen. Alleen het geraamte van de Red Bull was nog over.

George Russell geeft Verstappen gelijk: 'Moet oplossing komen'

George Russell geeft ook de rode vlag de schuld van de 'saaie race'. "Door de lekker band van Carlos Sainz en onze harde banden en de zachte van de concurrentie hadden Max en ik echt een kans om voor het podium te gaan." Die hoop vervloog dus al na één ronde. "Hier moet echt iets op gevonden worden. Het is een prachtige Grand Prix, maar dit is wel saai", herhaalt Russell de woorden van Verstappen.