Memorabel, chaotisch, episch: internationale media zijn lyrisch over Verstappen vs. Hamilton
i

Getty Images

Memorabel, chaotisch, episch: internationale media zijn lyrisch over Verstappen vs. Hamilton

Martijn Baars • 15:06, 06-12-2021 / Laatste Update: 08:25, 07-01-2024

De internationale media buitelen over elkaar heen op zoek naar de juiste woorden om de knotsgekke strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton te omschrijven. Afgelopen zondag bereikte deze een hoogtepunt in Jeddah waar de gekste dingen gebeurden.

De Spaanse krant Marca spreekt van 'memorabel en chaotisch'. Er zat volgens de Spanjaarden alles in. En dat is een understatement. Crashes, fraaie inhaalacties, 2 rode vlaggen en een verbeten strijd tussen 2 kemphanen. Tja, memorabel was het zeker.

Episch

Het Franse L’Équipe en de Italianen van La Gazzetta Dello Sport zijn het eens met de Spaanse collega's. De Britten van Sky Sports deden er als vanouds nog effe een schepje bovenop. "Dit was het meest controversiële hoofdstuk in de epische titelstrijd tot nu toe. Hamilton won een ongelofelijk dramatische Grand Prix."

Zeikerds

Kritiek was er ook. En dan natuurlijk op Verstappen. "Er wordt agressief en vastberaden geracet, dat hebben we gezien. Maar misschien was het net iets te veel." Dat vond de FIA ook, getuige de straf die de Nederlander uren na de race nog kreeg. Bij Red Bull zijn het hier duidelijk niet mee eens.

Eerlijk?

De BBC zet in een artikel ook vraagtekens bij het sturen van Verstappen. "Er gebeurde zoveel tussen Verstappen en Hamilton, het was bijna niet bij te houden. De manier waarop Verstappen zich gedraagt, zal ook vragen opleveren. Rijdt hij eerlijk of niet? Hij weigert altijd gas terug te nemen tijdens wiel-aan-wielgevechten, zelfs op momenten dat andere coureurs zouden herkennen dat hun rivaal de bocht heeft gewonnen.”

Punt is dat alles nog open ligt en er in Abu Dabi vuurwerk wordt verwacht. Dat de beste moge winnen!