Visa Cash App RB presenteert Formule 1-auto voor 2024: terug naar donkerblauw
De nieuwe auto van Visa Cash App RB, het voormalige AlphaTauri. ©Visa Cash App RB persbericht

Visa Cash App RB presenteert Formule 1-auto voor 2024: terug naar donkerblauw

07:45, 09-02-2024 / Laatste Update: 08:54, 09-02-2024

Visa Cash App RB heeft de auto voor 2024 gepresenteerd in Las Vegas. Vrijdagochtend was het de beurt aan het Formule 1-team, dat vorig jaar nog AlphaTauri heette, om de wagen van Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo te tonen.

Het team gaat terug naar donkerblauw, de kleur waarmee het reed voordat het AlphaTauri werd. De afgelopen jaren was zwart-wit de dominante kleur. Nu is het zo donkerblauw, dat het bijna paars is. Het wordt misschien nog wat lastig om onderscheid te maken tussen de wagens van Visa Cash App RB en die van Williams. De Engelse renstal heeft namelijk óók voor donkerblauw gekozen.

Tsunoda en Ricciardo

Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo zullen komend seizoen achter het stuur zitten van de Visa Cash App RB. Vorig seizoen begon het team met Tsunoda en Nyck de Vries als coureurs, maar de Nederlander werd al na tien races aan de kant geschoven. Ricciardo brak echter al snel zijn hand, waardoor ook Liam Lawson nog een aantal races als invaller reed.

Presentatie in Las Vegas

Visa Cash App RB heeft niet zomaar een locatie uitgekozen voor de lancering voor de auto. De auto werd namelijk in Las Vegas gelanceerd.

Red Bull

Red Bull, de grote broer van het team, presenteert volgende week als laatste team de auto voor het nieuwe seizoen. Op donderdag 15 februari krijgt de wereld de nieuwe auto van Max Verstappen te zien. Het team heeft op dit moment wel iets anders aan het hoofd, want teambaas Christian Horner werd eerder deze week beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag.

Formule 1 2024 | alle auto's zijn gepresenteerd en zo zien ze eruit

17 februari 2024, 01:03

De fans moesten er lang op wachten, maar eindelijk zijn alle Formule 1-auto's voor het seizoen 2024 gepresenteerd. Red Bull Racing was als allerlaatste aan de beurt. Alle kleuren op een rijtje, is vooral de nieuwe auto van Stake F1 opvallend. Check ze hieronder allemaal!

Formule 1-seizoen

Het Formule 1-seizoen begint op zaterdag 2 maart met de Grand Prix van Bahrein. Normaal gesproken zijn de races altijd op zondag, maar dat is dus bij het openingsweekend van het seizoen niet het geval. Hier valt te lezen waarom dit zo is.