Geschiedenis! Honkballers Texas Rangers winnen voor het eerst de World Series
i

Getty Images

Geschiedenis! Honkballers Texas Rangers winnen voor het eerst de World Series

Rick Kraaijeveld • 11:49, 02-11-2023 / Laatste Update: 22:06, 05-01-2024

Texis Rangers heeft geschiedenis geschreven! De honkballers van de club hebben voor het eerst in de geschiedenis de World Series gewonnen. Er werd afgelopen nacht in Phoenix met 5-0 gewonnen van de Arizona Diamondbacks. Daarmee kwamen ze op een 4-1-voorsprong in de best-of-7-series, of te wel: niet meer in te halen.

Corey Seager zette ook een mooie mijlpaal neer, hij werd voor de 2e keer ooit uitgekozen tot MVP van de World Series. Maar 3 andere spelers gingen hem ooit voor in deze statistiek: Sandy Koufax, Bob Gibson en Reggie Jackson. "Hij is gewoon de beste speler op de planeet", zei teammaat Travis Jankowski. "Het is echt een eer, maar het ligt niet aan mij man. Dit is echt een bijzonder team", zei Seager zelf.

Geschiedenis

Het werd 1 groot feest bij de Texas Rangers. Tweemaal stonden zij al in de World Series, maar nooit werd de titel gehaald. Door de winst zijn er nu nog maar 5 clubs in de MLB die nog nooit de World Series wonnen. Ook de manager Bruce Bochy zette een imposant feitje neer: hij kwam vorig jaar terug van pensioen en behaalde met de winst zijn 4e win ooit. Dat deden pas 5 andere managers ook.