🎥 | Xander Bogaerts is on fire: opnieuw homerun in MLB💥

Emiel Versteeg • 14:10, 03-04-2023 / Laatste Update: 01:11, 12-12-2023

Xander Bogaerts heeft al vroeg in het seizoen de smaak te pakken in de Major League Baseball. Bogaerts sloeg voor de 2e wedstrijd op rij een homerun voor zijn nieuwe club San Diego Padres. De 30-jarige Arubaan, international van het Nederlandse koninkrijksteam, is sinds dit seizoen speler bij San Diego Padres. Bogaerts versloeg zondag Colorado Rockies met 3-1.

Bogaerts speelt op de positie van korte stop. Hij verruilde eind vorig jaar Boston Red Sox, de club waar hij 2 keer de World Series mee won, voor de club uit San Diego. Bogaerts tekende bij de Padres een 11-jarig contract met een waarde van 280 miljoen dollar, omgerekend 266 miljoen euro.

4 keer op rij

San Diego Padres begon het nieuwe honkbalseizoen in Amerika met 4 wedstrijden op rij tegen de Rockies van mede-international Jurickson Profar en Hensley Meulens, de bondscoach van Oranje. De Rockies wonnen de 1e 2 duels, maar zaterdag wonnen de Padres met 8-4, ook in deze wedstrijd sloeg Bogaerts dus een homerun. Zondag sloeg hij de bal opnieuw hoog en ver over de hekken van het stadion in San Diego, met een ploeggenoot op de honken. Vorig jaar kwam Bogaerts in dienst van Boston Red Sox in het hele seizoen tot 15 homeruns.