Noël van ‘t End vroeg uitgeschakeld op WK judo, Sanne van Dijke heeft nog wel kans op medaille
i

ANP

Noël van ‘t End vroeg uitgeschakeld op WK judo, Sanne van Dijke heeft nog wel kans op medaille

Jeroen Rooseboom • 14:24, 10-10-2022 / Laatste Update: 10:02, 12-12-2023

Noël van ‘t End is op de WK judo in Tasjkent, Oezbekistan niet voorbij de 3e ronde gekomen in de klasse tot 90 kilogram. De wereldkampioen van 3 jaar geleden liep tegen de Bulgaar Ivaylo Ivanov in de golden score - de verlenging - tegen zijn 3e straf aan, wat meteen het einde van de wedstrijd en zijn toernooi betekende.

In de 2e ronde had Van ‘t End (31), begonnen met een bye, nog een zwaarbevochten overwinning geboekt op de Portugees Anri Egutidze. Ook in dat gevecht viel de beslissing in de golden score.

Van ‘t End, die vorig jaar een elleboogoperatie heeft ondergaan, werd in 2019 in Tokio wereldkampioen in de klasse tot 90 kilogram. Begin dit jaar verloor hij op de EK in Sofia al in zijn eerste wedstrijd.

Jesper Smink verloor in Tasjkent in de 2e ronde. De Duitser Eduard Trippel was hem de baas.

Van Dijke naar herkansingen

In het vrouwentoernooi is Sanne van Dijke in de klasse tot 70 kilogram veroordeeld tot de herkansingen. De 27-jarige Van Dijke verloor in de kwartfinales van Lara Cvjetko. De Kroatische noteerde in de golden score een waza-ari, wat meteen de beslissing betekende. Beide judoka’s hadden al 2 straffen achter hun naam staan.

Van Dijke neemt het in de herkansingen eerst op tegen de Oostenrijkse Michaela Polleres. Ze moet 2 duels winnen voor een bronzen medaille. Eerder dit jaar werd Van Dijke 2e op de EK in Sofia.