Dinsdag 8 februari: Nederland hoeft maar 1 land boven zich te laten op de medaillespiegel
i

ANP

Dinsdag 8 februari: Nederland hoeft maar 1 land boven zich te laten op de medaillespiegel

Martijn Baars • 16:42, 08-02-2022 / Laatste Update: 21:47, 11-12-2023

Ondanks een uitstekende dag op de Olympische Spelen eindigt Nederland 8 februari op de 7e plek van de medaillespiegel van de dag. 'We' deden het vandaag net zo goed als Duitsland, Italië en Frankrijk met 1 keer goud en 1 keer zilver. Toch was dat niet genoeg om in de top-3 te komen.

Die eer is voor Oostenrijk (2 keer goud, 1 keer zilver), Noorwegen (1 keer goud, 1 keer zilver, 2 keer brons) en Zweden (1 keer goud, 1 keer zilver en een keer brons). Zie de grafiek hieronder. Deze gaat alleen over dinsdag 8 februari. Duitsland ging in het laatste medaille-event van de dag nog over Nederland heen. Onze buren pakten goud en zilver bij het rodelen (vrouwen).

Voor Nederland wonnen de volgende sporters al een medaille:

Goud: Kjeld Nuis, Ireen Wüst en Irene Schouten.

Zilver: Thomas Krol, Patrick Roest en Suzanne Schulting.

Brons: Antoinette de Jong.

Algemene stand: Nederland TWEEDE

In de overall-stand van de medaillespiegel klimt Nederland naar de TWEEDE plek van alle landen. Dat kwam omdat Nederland na het goud en zilver op de 1500 meter heel even op plek 1 stond. In totaal won TeamNL al 7 medailles. Een paar minuten na de prijsuitreiking ging Zweden echter alweer over Nederland heen en staat dat land voorlopig bovenaan. Morgen een nieuwe dag!