Shorttrackers Sjinkie Knegt en Itzhak de Laat naar kwartfinales 1000 meter, Van 't Wout eruit
i

ANP

Shorttrackers Sjinkie Knegt en Itzhak de Laat naar kwartfinales 1000 meter, Van 't Wout eruit

Martijn Baars • 14:16, 05-02-2022 / Laatste Update: 20:08, 08-01-2024

In de kwalificaties van de 1000 meter bij de mannen zijn alleen Sjinkie Knegt en Itzhak de Laat door naar de kwartfinales. Jens van 't Wout viel buiten de boot. Hij werd 3e in zijn heat, maar zijn tijd bleek niet snel genoeg om bij de 4 snelste nummers 3 te zitten. Maar 2 van de 3 Nederlanders door.

De Nederlandse mannen hadden geluk in hun ritten. In ieder geval Itzhak de Laat en Jens van 't Wout. De Laat werd door de jury als nummer 3 toegevoegd aan de kwartfinales omdat hij in zijn heat gehinderd werd door z'n Britse tegenstander. Hij hoefde dus niet te wachten op de andere uitslagen.

Lees ook: zo ging het met de vrouwen op de 500 meter

Van 't Wout moet lang wachten

Dat moest Van 't Wout wél. Hij werd 3e in zijn heat en alleen de 4 snelste nummers 3 (qua tijd) mochten nog mee naar de kwartfinales. De jonge Nederlander reed in heat 2 en moest dus lang wachten, want pas na heat 7 van de 8 was het duidelijk: hij mag niet naar de kwartfinales.

Sjinkie Knegt

Tot slot moest Sjinkie Knegt zich nog zien te plaatsen. Hij reed achter zijn Koreaanse tegenstander aan, maar kreeg in de laatste ronde concurrentie van een Chinees. Daardoor werd het een fotofinish voor plek 2, die in het voordeel van Knegt was. Hij mag samen met De Laat door.

Maandag 7 februari

De kwartfinales, halve finales en finale van de 500 meter bij de vrouwen worden maandag 7 februari gereden.