Sven Kramer easy naar finale massastart, Jorrit Bergsma moet er hard voor werken
i

ANP

Sven Kramer easy naar finale massastart, Jorrit Bergsma moet er hard voor werken

Martijn Baars • 09:24, 19-02-2022 / Laatste Update: 00:00, 12-12-2023

Sven Kramer is makkelijk doorgedrongen tot de finale van de massastart, die later op zaterdag (09.30 uur) is. Jorrit Bergsma moest er heel hard zijn best voor doen, want hij moest al het vuile werk opknappen. Dat lukte nét, maar dat kwam ook omdat zijn concurrenten zenuwachtig werden.

Kramer pakte in zijn halve finale in het 2e sprintje (van de 3) 3 punten en probeerde zich zo vast te verzekeren van een goeie uitgangspositie. In het eerste sprintje had de Let Silovs de 3 punten gepakt, voor topfavoriet Swings. Het bleek uiteindelijk precies genoeg om zich te plaatsen, want Kramer werd 7e van de 8.

Jorrit Bergsma

Bergsma, de beste van de 2 Nederlanders op deze afstand, moest daarna er alleen maar voor zorgen dat ook hij de top-8 van zijn halve finale haalde. Dat ging ontzettend moeilijk, want hij werd continu voorop gedwongen en moest al het vuile werk opknappen.

Op het nippertje

Een Canadees en een Japanner reden voorop en reden rondje na rondje de punten weg voor de neus van de favorieten. In de laatste ronde werden zij gegrepen en kwam Bergsma als 6e over de finish. Dat was precies genoeg. Op naar de finale...