TV-gids: kijk hier hoe Bergsma en Roest strijden voor een medaille en Schulting aast op goud
i

EPA

TV-gids: kijk hier hoe Bergsma en Roest strijden voor een medaille en Schulting aast op goud

Eimert Pruis • 00:00, 11-02-2022 / Laatste Update: 22:01, 11-12-2023

Suzanne Schulting moet vrijdag haar 1e gouden medaille gaan halen op de Olympische Winterspelen van Beijing. Op de 1.000 meter waar ze 4 jaar terug verrassend goud pakte moet het nu weer gebeuren. Daarnaast ook dikke kans dat we 1 of 2 medailles pakken bij de 10 kilometer voor mannen.

Lees ook: Programma Beijing: Bos zoeft naar beneden, Hoogerwerf beukt erop los en Roest op de 10 km

Waar kan ik de Nederlanders zien op de Olympische Winterspelen?

Skeleton

De 7e dag op de Olympische Spelen begint met Kimberley Bos. Vanaf 2.23 uur zendt de NOS Peking Live uit en de aandacht gaat dus eerst uit naar de skeletonster die een grote kans heeft op een medaille. Vrijdag zal dat nog niet gebeuren. Dan staan 2 van de 4 runs op het programma. Ook bij de Eurosportplayer en Discovery+ zit je goed voor beelden van Kimberley Bos.

Lees ook: Kimberley Bos jaagt op goud op eigen skeleton: 'Ik moet net zo hard rennen als Dafne Schippers'

Schaatsen

Nils van der Poel gaat de 10.000 meter winnen, dat kan bijna niet anders. Dikke kans dat daarachter 2 Nederlanders gaan strijden om het zilver. Jorrit Bergsma en Patrick Roest. Het zou dus zomaar kunnen dat we straks zilver en brons kunnen bijschrijven op de medaillespiegel. De 10 kilometer begint om 9.00 uur en wordt uitgezonden op NPO1, de NOS-app, op de livestream van de NOS, maar ook op Eurosport 2 en Discovery +.

Shorttrack

Suzanne Schulting aast op wraak. Zilver daar heeft ze niets mee. En die vervelende plak van de 500 meter wil de shorttrackkoningin dus snel vergeten. Wat beter dan dat weg te spoelen met goud op de 1.000 meter. Op die afstand won ze 4 jaar terug verrassend de olympische titel. Tegenwoordig is Schulting dé te kloppen vrouw. Hopelijk lukt het vrijdag niet. Vanaf 12.00 uur beginnen Schulting, Selma Poutsma en Xandra Velzeboer.

De mannen komen ook aan de bak. De 500 meter, met de eerste acties van Dylan Hoogerwerf. De TikTokker gaat laten zien dat hij ook op het ijs kan shinen. De heats van de 500 meter staan op de agenda, de finales zijn zondag. Verder komt ook de mannenploeg voor de relay 5.000 meter aan bod, het gaat dan om de halve finales. Voor het shorttrack geldt hetzelfde: NOS, Eurosport 2 en Discovery+ hebben de beelden.

Lees ook: Shorttracker Hoogerwerf heeft als tattoo-artist 2 miljoen volgers op TikTok: 'Nu word ik wél herkend'

Staan Patrick Roest en Jorrit Bergsma vrijdag weer samen op het podium?

Lees ook: Dit is het programma van ALLE Nederlanders bij de Olympische Winterspelen in Beijing