Enorme rellen tijdens titelfeest Besiktas (foto's)

2016-05-20T08:45:07+00:00

Besiktas pakte afgelopen weekend (na een 3-1 zege tegen Osmaslispor) in Turkije zijn 14e landstitel uit de clubgeschiedenis. De 'Zwarte Adelaars' moesten liefst zeven jaar wachten op een nieuwe triomf en dat leidde donderdag bij de titelviering uiteraard tot waanzinnige taferen bij de supporters.

Goal Van Persie belangrijk voor titelstrijd in Turkse competitie

2015-12-28T21:24:00+00:00

Robin van Persie heeft Fenerbahçe maandag aan een overwinning op Sivasspor geholpen. De Nederlandse spits opende halverwege de eerste helft de score. De bezoekers kwamen kort voor rust langszij via Beykan Simsek, maar de Deense verdediger Simon Kjaer bezorgde de Turkse topclub in de slotfase de winst: 2-1. Fenerbahçe blijft daardoor in het spoor van koploper Besiktas, dat na zeventien wedstrijden één punt meer heeft. Wesley Sneijder moet met Galatasaray al elf punten goedmaken op de aanvoerder v

Galatasaray pas in laatste kwartier langs Basaksehir

2015-10-03T20:32:00+00:00

Galatasaray heeft zich zaterdag aan kop van de Turkse competitie genesteld. De titelverdediger hield de druk op de concurrenten Fenerbahçe en Besiktas door de uitwedstrijd tegen stadgenoot Istanbul Basaksehir te winnen. Door doelpunten in het laatste kwartier van Lukas Podolski en Umur Bulut werd het 2-0 in het stadion van de ploeg die eerder dit seizoen in de derde voorronde van de Europa League werd verslagen door AZ. Wesley Sneijder speelde de hele wedstrijd bij het Galatasaray van coach Hamz