Nieuwe, keiharde coronamaatregelen: GEEN publiek welkom bij sportwedstrijden

12 november 2021

Pro Shots
nieuwe-coronamaatregelen-geen-publiek-meer-welkom-bij-sportwedstrijden

De nieuwe coronamaatregelen zijn keihard, ook voor de sportwereld. Mark Rutte heeft bij de persconferentie bekend gemaakt dat publiek vanaf zaterdag 13 november niet meer welkom is bij sportwedstrijden. Dat geldt voor zowel profsporten en amateursporten.


Terug naar die vreselijke tijd dus met voetbal en andere sporten in lege stadions. Op zaterdag 4 december wordt opnieuw naar de maatregelen gekeken door het kabinet.

Leeg stadion bij Nederland - Noorwegen
De nieuwe maatregelen betekenen dat onder andere de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Noorwegen dinsdag in De Kuip wordt gespeeld in een leeg stadion. De KNVB had alle 44.000 kaarten verkocht. "Alle sport kan doorgaan, maar er komt wel een verbod op publiek bij wedstrijden en trainingen", zei demissionair premier Rutte. "Zowel binnen als buiten, in de professionele sport en bij de amateurs, overdag en 's avonds. Hoe pijnlijk ook: Nederland - Noorwegen wordt zonder publiek gespeeld."

Kritiek KNVB
De KNVB en de organisaties van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie hadden eerder op vrijdag in felle bewoordingen hun ongenoegen geuit toen het publieksverbod uitlekte. "Het is meer dan frustrerend om te zien dat het kabinet kennelijk niet naar de besmettingshaarden kijkt", staat in een statement van de directeuren Marianne van Leeuwen (KNVB), Jan de Jong (Eredivisie CV) en Marc Boele (Keuken Kampioen Divisie).

"Die vonden namelijk niet in de stadions plaats, dat is meerdere keren aangetoond. En toch wordt als eerste een streep gezet door het publiek bij het betaald voetbal. Dit lijkt op beleidsarmoede, men weet in Den Haag niet meer wat te doen."