Alles komt samen na nederlaag Bertens op Spelen: ‘Had nog zo graag één keer willen vlammen’

24 juli 2021

ANP

De enkelspelcarrière van Kiki Bertens zit erop, ze verloor zaterdagochtend (Nederlandse tijd) haar openingsduel op de Olympische Spelen van de Tsjechische Marketa Vondrousova. Na afloop waren daar de tranen, dat kwam mede omdat Bertens één van haar beste wedstrijden dit jaar speelde.


"Wat voel ik? Nou, overál pijn. Ik heb het uiterste van mezelf gevraagd, echt de grens bereikt, alles gegeven. Het is nu gewoon echt mooi", sprak ze tegenover het Algemeen Dagblad.

Goed spel
Bertens verloor uiteindelijk omdat Vondrousova in de beslissende leg 1 breakje voorsprong had. "Ik had mezelf hier gewoon heel graag beloond voor al het harde werk dat ik gedaan heb de laatste jaren, en eigenlijk gedurende heel mijn carrière", vertelde een geëmotioneerde Bertens.

"Het is dan gewoon best moeilijk om te accepteren dat je sinds je operatie (in oktober had ze een operatie om achillespeesklachten te verhelpen, red.) maar één wedstrijd hebt gewonnen. Dit was wel het beste tennis, alleen het resultaat is hetzelfde en dat is gewoon balen."

Toch zitten de Spelen er nog niet op voor Bertens, zij gaat verder met Demi Schuurs in het vrouwendubbelspel.