🥇🥇🥉 | LEKKER! Harrie Lavreysen pakt aardige variant Harries Hattrick met brons op keirin

8 augustus 2021

Getty Images
Harrie Lavreysen

Harrie Lavreysen heeft een mooie variant op Harries Hattrick te pakken. Het was niet de gouden variant waar hij op hoopte, maar toch mag de baantopper uit Nederland zich prijzen met een schitterende bronzen medaille op keirin.


De keirin-finale werd gekleurd door Jason Kenny. De Brit verraste alles en iedereen door 3 ronden voor de eindsprint al weg te springen. Hij pakte een gigantisch gat en gaf dit niet meer uit handen. Ongekend voor de keirin! Lavreysen dook er nog wel achteraan maar haalde Kenny niet meer bij. Lavreysen leek op weg naar zilver, maar centimeters voor de finish was de Maleisiër Azizulhasni Awang hem nog te slim af.

Lavreysen kan zo mooi samen met Sifan Hassan feest gaan vieren. Net als Hassan veroverde de Nederlandse baanwielrenner 2 keer goud en 1 keer brons. Hassan deed dit op de 10.000 en 5.000 meter (goud) en 1500 meter (brons). Lavreysen won goud op de beide sprintnummers (team en individueel) en brons dus op de keirin.

Lavreysen ging voor 3 gouden medailles op deze Olympische Spelen en kondigde dat al vroeg aan. De man met de immens dikke dijen veroverde al goud op de teamsprint en individuele sprint. De keirin moet het gouden toetje worden voor Lavreysen.

Lees ook: Harrie '2 keer goud' Lavreysen gaat voor Harries Hattrick: 'Ik ben hier nog niet klaar'