Irene Schouten en Antoinette de Jong trouwen op dezelfde dag en door dezelfde trouwambtenaar

14 februari 2022

ANP

Het is als een fotofinish! Irene Schouten en Antoinette de Jong komen wat trouwen betreft precies op hetzelfde moment over de streep. De schaatssters gaan in juni 2022 op dezelfde dag trouwen − en schakelen dezelfde trouwambtenaar in!


Wat die trouwambtenaar betreft, dat is Jannes Mulder (55) uit Steenwijkerland (Overijssel). Hij is een grote schaatsfan en is ook in dat wereldje actief, als speaker bij skeeler- en schaatswedstrijden. "Ik ben inmiddels ook buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand", zegt hij tegen de krant de Stentor.

Schubbekutteveen
Al eerder heeft Mulder schaatsers getrouwd, zoals Douwe de Vries en Yanna van Tol. "Als beëdigd trouwambtenaar ben je niet gebonden aan een bepaalde gemeente. Dus ik kan het huwelijk overal voltrekken. Ook al is het in Schubbekutteveen."

Verwacht zulke taal en grapjes niet op de huwelijksdag. Dan is Mulder tiptop serieus en stelt hij zich dienstbaar op. "Het gaat erom dat ze ‘ja’ zeggen. En reken maar dat Irene dat, net als Antoinette, met volle overtuiging gaat doen."

Schaatsliefde
Lees in deze romantische reeks ook deze delen:
Shorttrackkoningin Suzanne Schulting sinds kort weer VRIJGEZEL
Dit is de vriendin van Patrick Roest (en haar moeder is de succesvolste schaatsster ooit)
Dit is de vriend van schaatsster Irene Schouten
Marcel Bosker heeft met deze schaatsster een relatie
Antoinette de Jong gaat met deze wielrenner trouwen