Dit is de vriendin van Patrick Roest (en haar moeder is de succesvolste schaatsster ooit)

10 februari 2022

ANP
Victoria Stirnemann gunda niemann patrick roest vriendin schaatsster winterspelen

Vanwege de coronaregels kunnen sporters die aan de Winterspelen in China deelnemen zich niet zo makkelijk omringen met vrienden en familie. Ook Patrick Roest, die zilver won op de 5.000 meter, zal het dus even moeten stellen zonder zijn partner.

Vriendin van Patrick Roest


Maar wie is eigenlijk de vriendin van Patrick Roest, de wereldkampioen allround? Da's Victoria Stirnemann (24 mei 2002). En bij die achternaam gaan meteen bellen rinkelen: ja, ze is de dochter van Gunda Niemann, die later Gunda Stirnemann werd.

Gunda Niemann
Niemann is de succesvolste schaatsster ooit. Ze won het WK allround 8 keer (het record), was ook bij het EK allround 8 keer de beste en heeft 3 keer olympisch goud op haar cv. Toen de WK afstanden werden gelanceerd was ze al een beetje op leeftijd (30), toch pakte ze op dat toernooi nog 11 keer goud.

Patrick en Victoria
Victoria is ook een schaatsster. Ze is nog niet doorgebroken. In november 2021 werd ze bij de 2e worldcup bijvoorbeeld 22e in de B-groep op de 5.000 meter. Ze werd dit seizoen 3e op de 3.000 en 5.000 meter bij de Duitse afstandskampioenschappen.

De relatie tussen Patrick Roest en Victoria Stirnemann begon vermoedelijk in augustus 2019. Toen postte Victoria voor het eerst iets over hen op Instagram.

In januari 2021 moest Roest vanwege de coronabubbel in en rond Thialf nog 3 maanden Victoria missen.Lees meer originele Sportnieuws.nl-verhalen over de Winterspelen in Beijing


Voor en tijdens de Olympische Spelen in Beijing zullen er dagelijks eigen originele verhalen op Sportnieuws.nl verschijnen. We volgen de sporters van TeamNL op de voet met reportages, profielen, interviews en meer nieuws van, op, of naast de schaatsbaan en op, of buiten de sneeuw. Hieronder staan enkele veelgelezen verhalen. Check daarnaast ook onze Olympische Spelen-pagina!