Dinja van Liere verliest 1 van haar toppaarden: Haute Couture verkocht naar Amerika
i

ANP

Dinja van Liere verliest 1 van haar toppaarden: Haute Couture verkocht naar Amerika

Robert Hüsken • 11:50, 01-12-2021 / Laatste Update: 09:41, 12-12-2023

Dinja van Liere kwam afgelopen zomer vaak in het nieuws. De dressuuramazone zag haar droom om deel te nemen aan de Olympische Spelen in rook opgaan, omdat er een foutje stond in het paspoort van haar paard. Daarom ging Van Liere met haar andere toppaard Haute Couture als reserve mee naar Tokio. Maar dat paard is nu verkocht.

Eigenaar Joop van Uytert maakte bekend dat het paard Haute Couture vertrekt naar Katherine Bateson Chandler uit Amerika. Zij hoopt op het de Wereldruiterspelen (het WK) van volgend jaar hoge ogen te gooien met dit pas 9-jarige paard uit Nederland. Hoeveel er voor het paard betaald is, is niet bekend gemaakt.

Veel complimenten

Van Liere ontving veel complimenten voor haar rijstijl op het hoogste niveau met beide paarden (Hermès en Haute Couture). De pas 31-jarige amazone rijdt volgens de kenners heel losjes en diervriendelijk, iets wat in deze tijd extra belangrijk word gevonden in de paardensport. Op het EK in Duitsland werd Dinja van Liere met Haute Couture ook de beste Nederlandse combinatie. Het paard Hermès blijft wel bij eigenaar Joop van Uytert. Dat betekent dat Dinja van Liere dat paard kan blijven rijden.