🎥 | Maikel van der Vleuten krijgt champagnedouche in Barcelona: 'Heel mooi dit!'

Robert Hüsken • 20:44, 03-10-2021 / Laatste Update: 04:16, 06-01-2024

Het is een jaar om nooit te vergeten voor Maikel van der Vleuten. De Nederlandse springruiter won afgelopen zomer de bronzen individuele medaille op de Olympische Spelen in Tokio, en deze zondag sloot de Brabander het seizoen af met de eindzege in de FEI Nations Cup. Sportnieuws.nl sprak na afloop van de overwinning van Nederland in Barcelona met Maikel van der Vleuten.

Van der Vleuten trok de vorm van de Olympische Spelen door in Barcelona. In de kwalificatie op vrijdag bleef hij al foutloos met zijn olympische paard Beauville Z. In de finale op zondag flikte hij het weer. Foutloos en binnen de tijd. Net als zijn teamgenoten Willem Greve en Harrie Smolders.

Champagne

Dat betekende uiteraard een champagnedouche tijdens de huldiging in Barcelona. De 23-jarige Sanne Thijssen, de enige vrouw in het team, wist wel raad met de fles champagne. De mannen moesten het ontgelden, maar ze konden er smakelijk om lachen. "Winnen verveelt nooit." En al helemaal niet als er 417.000 euro aan prijzengeld binnengeharkt wordt.