Jos Lansink moet springruiters naar ongekende hoogtes stuwen: 'Kijk er enorm naar uit'

Bart van der Wijst • 15:56, 22-12-2021 / Laatste Update: 02:44, 12-12-2023

Jos Lansink is de nieuwe bondscoach van de Nederlandse springruiters. Dat maakte de KNHS bekend. Lansink begint op 1 januari 2022 met zijn nieuwe job en hij volgt Rob Ehrens op.

"Ik kijk er enorm naar uit om met de Nederlandse ruiters en betrokkenen te mogen samenwerken. Nederland heeft zeer goede ruiters en ik vind het geweldig om dit voor de Nederlandse paardensport te kunnen gaan doen", reageerde Lansink op zijn aanstelling.

"Ik ben graag en veel op de grote internationale concoursen en dit is een prachtige functie waar ik heel veel zin in heb en kijk er met vertrouwen naar uit. Ik heb dan misschien de Belgische nationaliteit, maar ik blijf in mijn hart toch altijd een Nederlander en draag graag bij aan de successen van de Nederlandse springsport."

Eigen carrière

Lansink stopte in 2018 als springruiter na een succesvolle en lange carrière. Hij nam deel aan 7 achtereenvolgende Olympische Spelen, van 1988 in Seoul tot 2012 in Londen. Op de Spelen van 1992 in Barcelona won hij goud met het springteam. Dat deed hij samen met Piet Raijmakers en Jan Tops.