Zilver voor Nederlandse springruiters in landenwedstrijd op WK
i

Pix4Profs / Jules van Iperen

Zilver voor Nederlandse springruiters in landenwedstrijd op WK

Trevor Wagener • 11:14, 13-08-2022 / Laatste Update: 10:01, 12-12-2023

De Nederlandse springruiters zijn bij de wereldtitelstrijd in het Deense Herning als 2e geëindigd in de landenwedstrijd! Het team van bondscoach Jos Lansink schoof op de 3e en laatste dag 2 plekken op in het klassement.

 

Het succes was vooral te danken aan Harrie Smolders die met zijn paard Monaco afsloot met een foutloze ronde. De concurrentie maakte daarentegen wel de nodige fouten, vooral het Franse team. Nederland plaatste zich dankzij het zilver ook voor de landenwedstrijd bij de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Zweeds goud

De wereldtitel ging vrijdag naar Zweden en het brons was voor Groot-Brittannië. Ierland eindigde als 4e, voor Duitsland en Frankrijk. Deze landen mogen ook allemaal naar de Spelen. Het Zwitserse team greep net naast een olympisch ticket.

Nederland begon de slotdag als 4e met name dankzij een sterk optreden op de 2e dag van Maikel van der Vleuten en Jur Vrieling. Beiden waren donderdag foutloos gebleven, waar Sanne Thijssen en Smolders een springfout lieten noteren. Van der Vleuten, die na donderdag individueel de 7e plaats bezette, had met Beauville Z op de openingsdag ook al een foutloze ronde gereden.