🎥 | Springbokken-aanvoerder Siya Kolisi in tranen na passievol meezingen van volkslied

Trevor Wagener • 19:40, 19-08-2023 / Laatste Update: 03:46, 12-12-2023

Wat een fraaie kippenvel-beelden: voorafgaand aan de oefeninterland tussen rugbygrootmachten Wales en Zuid-Afrika gaf Springbokken-aanvoerder Siya Kolisi het goede voorbeeld door het volkslied van de Afrikanen als een ware leider mee te brullen. De 32-jarige captain was zichtbaar geëmotioneerd in het Principality Stadium in Cardiff en dat had ook een krachtige reden

De Sharks-speler liep afgelopen april een zware knieblessure op die hem eigenlijk 6 tot 9 maanden aan de kant zou houden. Kolisi werkte zich echter een slag in de rondte tijdens zijn revalidatie en hield het tegen Wales tot aan de rust vol, toen coach Jacques Nienaber hem alsnog uit voorzorg naar de kant haalde.

Rugby-captain Zuid-Afrika in tranen bij volkslied

Nienaber, fysioptherapeut van beroep, zei al voorafgaand aan de oefenpot dat Kolisi's herstel geen gelukje was. "Ik denk niet dat mensen zich ooit zullen realiseren hoe hard Siya heeft gewerkt om tot het punt in zijn loopbaan te komen waar hij nu is. Die man heeft elke week doelen gesteld, en ze elke week glansrijk gehaald. Dat kan alleen als je echt wíl dat het lukt."

Ook na Kolisi's wissel walste Zuid-Afrika over het thuisland heen. Uiteindelijk trokken de bezoekers met liefst 16-52 aan het langste eind. De zege betekende de grootste ooit voor het Afrikaanse land op Wales.