Suzanne Schulting mag weer lopen na goed nieuws uit ziekenhuis
Suzanne Schulting © Getty Images

Suzanne Schulting mag weer lopen na goed nieuws uit ziekenhuis

13:31, 22-04-2024 / Laatste Update: 13:31, 22-04-2024

Het is alweer een maand geleden dat Suzanne Schulting onder het mes ging na haar enkelbreuk tijdens het WK shorttrack in Rotterdam. Nu kan ze de volgende stap in haar revalidatie gaan zetten.

Op haar Instagram Story plaatst Schulting dat ze maandag een CT-scan heeft. Als deze goed is mag ze in ieder geval uit het gips, waar ze de afgelopen maand mee rondliep. "De tijd vliegt als je het leuk hebt hè", plaatste de 26-jarige enigszins sarcastisch als bijschrift.

Dat bleek gelukkig ook goed nieuws te zijn, want een aantal uur later deelt de schaatster dat ze weer mag lopen. Met krukken welteverstaan.

Nieuw 'fashion item'

Doordat de schaatster uit Groningen uit het gips mag, krijgt ze wel, letterlijk en figuurlijk, een nieuw blok aan haar been. Nu ze weer mag lopen krijgt ze een walker schoen om haar enkel heen. Daar keek ze voorafgaand al erg naar uit.

Herstel

Schulting zit nog midden in de revalidatie van haar gebroken enkel. Toch vindt ze genoeg mogelijkheden om alsnog aan haar training te voldoen. Op haar sociale media deelt ze vaak beelden van haar herstel en dat ze, zelfs met gips om de enkel heen, aan het trainen is om toch zo fit mogelijk te blijven.