Met één been op de fiets: Suzanne Schulting deelt beelden van haar herstel
Suzanne Schulting / Beeldbewerking Sportnieuws.nl, ANP

Met één been op de fiets: Suzanne Schulting deelt beelden van haar herstel

20:10, 15-04-2024 / Laatste Update: 09:19, 16-04-2024

Suzanne Schulting is niet klein te krijgen. De shorttrackster brak aan het einde van het seizoen haar enkel, maar deelt op Instagram genoeg beelden van haar herstel. En dat doet ze met een lach op haar gezicht.

Haar enkel mag dan aan het herstellen zijn van een breuk, Schulting ziet genoeg mogelijkheden om te trainen. Zo traint ze haar heupen en fietst ze met één been op de hometrainer. De 26-jarige deelt ook nog beelden van hoe zij haar enkel oprekt.

Ze sluit haar Instagram-slideshow af met een 'gekke bek', waar zij haar tong uitsteekt en een peace-teken doet. Op de goede weg terug, zo lijkt het.

Enkelbreuk van Suzanne Schulting

Schulting kwam in maart van dit jaar ten val door een botsing met Hanne Desmet bij de wereldbekerfinale. Daarbij brak zij haar enkel en moest een nachtje in het ziekenhuis blijven. Daar liet zij weten dat er geen sprake was van een gecompliceerde breuk, wat betekent dat Schulting sneller kan herstellen.

Overigens werd Desmet, die goud pakte, gediskwalificeerd na de botsing. Daar was de Belgische het niet mee eens, wat weer voor verbazing zorgde bij Schulting. De Nederlandse liet weten maar één berichtje van haar voormalig trainingspartner te hebben gehad.

Onbegrip Suzanne Schulting over shorttrackruzie: 'Ze heeft me één berichtje gestuurd'

22 maart 2024, 11:08

Suzanne Schulting en Hanne Desmet zullen voorlopig waarschijnlijk geen vriendinnen meer worden. De twee shorttracksters kwamen zondagmiddag bij de WK shorttrack in Rotterdam in botsing waardoor Schulting onderuit ging en haar enkel brak. De Nederlandse reageerde in de talkshow Sophie & Jeroen op het veelbesproken moment en gaf aan teleurgesteld te zijn in haar Belgische rivale.

Die gebroken enkel kon er nog wel bij voor Schulting, die een verschrikkelijk seizoen doormaakt. Zij was oververmoeid, liep een virus op en was daardoor geruime tijd uit de roulatie. Bij haar terugkeer op het ijs kreeg zij een schaatsijzer in haar rug.

Schulting keerde in februari weer terug en wist bij de wereldbekerwedstrijden wel gelijk weer een aantal medailles binnen te halen. Ze ging dan ook met goede hoop naar het WK, maar daar ging het dus opnieuw mis. Ze moet nu opnieuw revalideren en probeert daarom zoveel mogelijk te trainen. Wel won ze nog goud op het WK in Rotterdam. De estafettevrouwen pakten namelijk de winst op de relay en Schulting kreeg daar ook een medaille voor aangezien ze in de voorrondes had meegereden.