🏅 | Record! Nederlands roeiteam verovert maar liefst 10 medailles op WK

Joris Kaper • 17:39, 25-09-2022 / Laatste Update: 11:17, 08-01-2024

De Vrouwen 8 hebben bij de WK roeien in Tsjechië de slotdag in stijl afgesloten voor Nederland! Het vrouwenteam veroverde een zilveren medaille en daarmee pakte de Nederlandse roeiers op elk van de 5 finale-onderdelen op de zondag medailles. Het totaal komt daarmee op 10, want ook zaterdag was er al een medailleregen voor Oranje!

De Nederlandse roeisters moesten in de A-finale alleen Roemenië voor zich dulden, terwijl de Canadese vrouwen beslag legden op een bronzen plak. Het bleek een succesvol slot van de WK roeien, want de medailleteller komt daarmee uit op maar liefst 9 medailles op olympische onderdelen en 1 plak bij een onderdeel dat niet op de Spelen wordt gehouden.

Alle medailles op de WK roeien 2022

Goud:

vrouwen skiff - Karolien Florijn

Zilver:

vrouwen dubbeltwee - Laila Youssifou en Roos de Jong

mannen acht - Leonard van Lierop, Michiel Mantel, Mick Makker, Guus Mollee, Jacob van de Kerkhof, Guillaume Krommenhoek, Niki van Sprang, Abe Wiersma, Dieuwke Fetter (stuurvrouw)

mannen skiff - Melvin Twellaar

vrouwen acht - Aniek van Veenen, Veronique Meester, Ymkje Clevering, Tinka Offereins, Roos de Jong, Hermijntje Drenth, Marloes Oldenburg, Laila Youssifou, Benthe Boonstra

vrouwen dubbelvier - Bente Paulis, Ilse Kolkman, Tessa Dullemans, Nika Vos

vrouwen vier zonder - Tinka Offereins, Hermijntje Drenth, Benthe Boonstra, Marloes Oldenburg

vrouwen twee zonder - Veronique Meester en Ymkje Clevering

lichte skiff (niet-olympisch) - Martine Velthuis

Brons:

mannen vier zonder - Rik Rienks, Sander de Graaf, Ruben Knab, Ralf Rienks