πŸŽ₯​ | Helaas! Tallon Griekspoor flink verrast door mondiale nummer 303 op Mallorca

23 juni 2022

Tennisser Tallon Griekspoor is er op het ATP-toernooi van Mallorca niet in geslaagd de halve finales te bereiken. De 25-jarige Nederlander werd verbluft met de tenniskwaliteiten van de nummer 303 van de wereld Antoine Bellier. De Nederlander verloor met 7-5 6-7 2-6. Zit er een Tim van Rijthoventje in voor de Zwitser?


Griekspoor, zelf de nummer 53 van de wereld, overleefde in de 1e set bij een achterstand van 4-3 een breakpoint. Hij won de 1e set uiteindelijk nipt met 7-5, maar moest z'n hoofd koel houden toen hij de 2e set verloor in de tiebreak.

Frustratie
In de 3e set begon de frustratie toch echt parten te spelen bij de Noord-Hollander, die al snel gebroken werd door Bellier. Een game eerder liet Griekspoor, die uit woede zijn tennisracket kapot sloeg, een kans om terug te komen liggen. Uiteindelijk had Griekspoor geen kans meer en verloor met 6-2.

De verrassende Zwitser mag het in de halve finale opnemen tegen Roberto Bautista Agut. De Spanjaard was de Russische nummer 1 Daniil Medvedev met 6-3 6-2 de baas.

Wimbledon
Het grastoernooi van Mallorca had de ideale voorbereiding op Wimbledon moeten zijn, dat maandag begint, maar nu zal Griekspoor toch mogelijk met dubbele gevoelens afreizen naar London.