Arantxa Rus plaatst zich overtuigend voor tweede ronde op Wimbledon
Arantxa Rus voor het eerst in twaalf jaar naar tweede ronde op Wimbledon. ©Getty Images

Arantxa Rus plaatst zich overtuigend voor tweede ronde op Wimbledon

16:11, 01-07-2024 / Laatste Update: 16:11, 01-07-2024

Arantxa Rus is uitstekend begonnen aan het grastoernooi in Londen. Dankzij haar sterke spel rekende ze met 6-2 en 6-3 af met de Chineze Yue Yuan, waardoor de Nederlandse tennisster zich heeft geplaatst voor de tweede ronde op Wimbledon.

In de openingsset maakte Rus gretig gebruik van de vele afzwaaiers van Yuan. De Nederlandse nummer 56 van de wereld brak in de derde game haar tegenstander en breidde die voorsprong vervolgens verder uit. Het binnenhalen van de eerste set betekende de eerste setwinst voor Rus op Wimbledon sinds 2012. Destijds haalde ze zelfs de derde ronde op het heilige gras.

Tijdens de tweede set liet het eerste breakpoint lang op zich wachten. Toch was het wederom Rus die als eerste het verschil kon maken. Bij een 5-3 stand kreeg ze haar eerste wedstrijdpunt en die verzilverde ze direct.

Speelschema Wimbledon 2024 | Lastige klus voor Novak Djokovic in tweede ronde?

4 juli 2024, 06:23

Wimbledon is maandag begonnen. De drie Nederlandse deelnemers Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp en Arantxa Rus vlogen er allemaal uit in de tweede ronde. Wat doet Novak Djokovic op donderdag, in een lastige klus tegen 'thuisspeler' Jacob Fearnley. Dit is het programma op Wimbledon op 4 juli.

Uitdagende tegenstander

In de volgende ronde neemt Rus het op tegen de Griekse Maria Sakkari, die de Amerikaanse McCartney Kessler versloeg. Sakkari staat negende op de wereldranglijst.

De 33-jarige Rus won dit grasseizoen nog geen wedstrijd in een hoofdtoernooi. In Rosmalen, Berlijn en Bad Homburg werd ze in de openingsronde uitgeschakeld.

Rus is de enige Nederlandse vrouw in het hoofdtoernooi van Wimbledon. De Tsjechische Marketa Vondrousova verdedigt op Wimbledon haar titel. Bij de mannen doen Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp mee.

Laatste nieuws Wimbledon

Bekijk ook op onze speciale online tennispagina al het laatste nieuws over Wimbledon.