Novak Djokovic breekt na zes jaar met coach Goran Ivanisevic: 'Onze vriendschap was altijd ijzersterk'
Novak Djokovic en Goran Ivanisevic © Getty Images

Novak Djokovic breekt na zes jaar met coach Goran Ivanisevic: 'Onze vriendschap was altijd ijzersterk'

14:24, 27-03-2024 / Laatste Update: 09:07, 28-03-2024

Novak Djokovic heeft de samenwerking met zijn coach Goran Ivanisevic na zes jaar beëindigd. Na zes jaar en twaalf Grand Slam-titels samen hebben ze een innige vriendschap opgebouwd, maar stopt de samenwerking.

"Goran en ik hebben een paar dagen geleden besloten onze samenwerking te stoppen. Onze chemie op de baan kende zijn ups en downs, maar onze vriendschap was altijd ijzersterk", aldus de 24-voudig Grand Slam winnaar op Instagram.

"Ik herinner me het moment nog goed dat ik Goran uitnodigde om onderdeel van mijn team te worden. In 2018 wilden Marián Vajda en ik vernieuwen en wat magie toevoegen aan ons duo. We hebben heel veel gelachen, plezier gemaakt, de wereldranglijst aangevoerd, records neergezet en twaalf Grand Slams gewonnen."

De 36-jarige Serviër kent een moeilijk seizoen. Op de Autralian Open werd hij in de halve finales uitgeschakeld. Later verloor hij op het Masters-toernooi van Indian Wells de derde ronde verrassend van de twintigjarige Italiaan Luca Nardi.

Voor het toernooi in Miami meldde hij zich af vanwege een te druk schema. Nu zal hij zich gaan voorbereiden op het gravelseizoen, waar hij hoopt zijn 25e Grand Slam-titel te veroveren op Roland Garros. Het is nog niet bekend wie hem dan zal coachen.