Romantiek op Roland Garros: Jannik Sinner date met de Russische ex van Nick Kyrgios
Anna Kalinskaya en Jannik Sinner ©Getty Images

Romantiek op Roland Garros: Jannik Sinner date met de Russische ex van Nick Kyrgios

09:17, 28-05-2024 / Laatste Update: 09:18, 28-05-2024

Jannik Sinner (22), de nummer twee van de ATP-ranking, heeft een relatie met collega-tennisser Anna Kalinskaya (25) De 22-jarige Italiaan zwijgt liever over zijn privéleven, maar kwam er bij een persconferentie op Roland Garros niet onderuit om zijn band met de Russische te bevestigen.

Sinner is in Parijs een van de favorieten voor de eindzege. Alhoewel hij bij het grandslamtoernooi op gravel nooit voorbij de kwartfinale kwam, kan hij zeker wel een balletje slaan op het gemalen baksteen. In 2024 bereikte hij bijvoorbeeld de halve finale van het masterstoernooi in Monte Carlo. Ook kan hij na Roland Garros op plek één van de ATP-ranking staan, al is hij afhankelijk van de prestaties van Novak Djokovic.

'Ik ga niets meer zeggen'

Na zijn zege in straight sets op Christopher Eubanks in de eerste ronde, zei Sinner dat hij de afgelopen tijd ziek was. De laatste dagen kwam hij niet eens uit bed, zei hij volgens Ubi Tennis. Ook zei hij dat hij zich inmiddels weer prima voelt. Toen kwam er een vraag over zijn privéleven: kloppen de speculaties over zijn liefdesleven? "Je weet dat ik daar niet graag over praat", zo begon Sinner. "Ik ben inderdaad met Anna Kalinskaya. We houden alles liever voor ons. Je kent me: ik ga niets meer dan dit zeggen." In Parijs waren ze beide bij de wedstrijd van hun partner aanwezig.

Jannik Sinner

Over Sinner hoeven we je vermoedelijk niet zoveel te vertellen. De Italiaan won begin 2024 het Australian Open en pakte gelijk daarna ook in Rotterdam de hoofdprijs. Inmiddels heeft hij veertien titels op ATP-niveau, waaronder die bij de Tour Finals 2023. Kalinskaya heeft ook zo haar succesjes behaald. In februari stond ze 24e op de WTA-ranking, haar hoogste plek op die lijst tot nu toe. Dat volgde op haar plek in de kwartfinale van het Australian Open, haar beste resultaat op een grandslamtoernooi. In februari verloor ze in Dubai de finale van Jasmine Paolini.

Tekst gaat door na de tweet

Nick Kyrgios

De Russische had eerder een relatie met Nick Kyrgios, meldt de Italiaanse krant Repubblica. In 2021 zei Chiara Passari, de latere partner van Kyrgrios, dat Kalinskaya 'gek' is. "Ze zag ons in een club en gooide een glas naar onze tafel", aldus Passari. "Daarna sloeg ze hem en liet ze mij niet met rust. Ze ging een taxi in met Nick en kwam ook nog naar ons hotel. Ze probeerde onze kamer binnen te komen. En dat terwijl ze al een vriend heeft."