Toch geen ernstige blessure Carlos Alcaraz: 'Een paar dagen eruit'
Carlos Alcaraz. © Getty Images
i

Carlos Alcaraz. © Getty Images

Toch geen ernstige blessure Carlos Alcaraz: 'Een paar dagen eruit'

23:28, 21-02-2024 / Laatste Update: 23:29, 21-02-2024

De Spaanse tennistopper Carlos Alcaraz hoeft toch niet lang toe te kijken met een ernstige enkelblessure. Eerder schrok hij nog toen hij door zijn rechterenkel ging. Inmiddels heeft hij zijn enkel laten nakijken. "Tot ziens in Las Vegas en Indian Wells."

Op het graveltoernooi van Rio de Janeiro ging het mis toen zijn rechterenkel dubbelklapte. In de eerste ronde van het Rio Open tegen de Braziliaan Thiago Monteiro moest hij daarom opgeven. "Dit heeft niets met deze gravelbaan te maken", zei Alcaraz gelijk na zijn opgave. "Ik heb mezelf geblesseerd toen ik snel van richting probeerde te veranderen. Dat kan gebeuren op deze ondergrond."

"Tot ziens in Las Vegas en Indian Wells", schrijft de 20-jarige tennisser op Instagram woensdagavond. Hij vertelt dat hij een MRI heeft laten maken en dat hij een lichte verzwikking heeft. In overleg met zijn fysiotherapeuten en dokter hoeft hij slechts een paar dagen toe te kijken, daarna kan hij de tennisbaan weer op.

Carlos Alcaraz stelt tennisfans gerust op Instagram

Daarmee geeft Alcaraz aan dat hij begin maart present is bij de demonstratiewedstrijd tegen Rafael Nadal in Las Vegas en ook zal aantreden in het masterstoernooi van Indian Wells. "See you!"