Australian Open | Carlos Alcaraz moet in waar spektakelstuk buigen voor Alexander Zverev
Carlos Alcaraz © Getty Images

Australian Open | Carlos Alcaraz moet in waar spektakelstuk buigen voor Alexander Zverev

15:23, 24-01-2024 / Laatste Update: 15:32, 24-01-2024

Carlos Alcaraz is op de Australian Open in de kwartfinale blijven steken. De 20-jarige Spaanse nummer twee van de wereld moest in de Rod Laver Arena buigen voor de Duitser Alexander Zverev (6), die een van de beste partijen uit zijn loopbaan speelde: 6-1 6-3 6-7 (2) en 6-4.

De 26-jarige Zverev hoopt in Australië zijn droom waar te maken en eindelijk een keer een grandslam te winnen. Dan moet de mondiale nummer zes eerst in de halve finale zien af te rekenen met de Rus Daniil Medvedev en vervolgens op zondag in de finale met Novak Djokovic of Jannik Sinner.

Alcaraz had niks in te brengen

De zes jaar jongere Alcaraz heeft al twee toernooien op het allerhoogste niveau gewonnen: de US Open in 2022 en de Wimbledon-editie van vorig jaar. In Melbourne leverde hij tot aan de kwartfinale maar één set in, maar tegen een ontketende Zverev had de Spanjaard niks in te brengen. De partij was na minder dan twee uur voorbij.

Medvedev moest weer diep gaan

Daniil Medvedev verzekerde zich eerder op woensdag al van de halve finales. Voor de tweede keer deze grandslam duurde een wedstrijd van hem vijf sets en meer dan vier uur. Maar weer trok de Rus de zege over de streep. Dit keer was Hubert Hurkacz het slachtoffer. Medvedev en Zverev treffen elkaar in de halve finale.