Olympisch kampioen Alexander Zverev vecht al jarenlang tegen diabetes en richt stichting op

6 augustus 2022

Getty Images

Bij Alexander Zverev is al op 4-jarige leeftijd vastgesteld dat hij diabetes type 1 heeft. De Duitse olympisch kampioen van de Spelen van Tokio maakte dit zaterdag bekend. De toptennisser richtte de Alexander Zverev Foundation op om preventie van diabetes te steunen.


Lees ook: Stel jij sporten ook altijd uit? Dit is dé gouden tip om in actie te komen

"Als kleine jongen heb ik me daar niet al te veel zorgen over gemaakt, later steeds meer. Ik wil laten zien dat je het met deze ziekte nog heel ver kan schoppen", zei Zverev. "Nu, jaren later en gesteund door het succes, voel ik me er meer bij op mijn gemak en zeker genoeg om dit initiatief openbaar te maken", zei de tennisser over zijn goede doel.

Hij wil een voorbeeld zijn voor mensen die de suikerziekte hebben en een steun voor kinderen "die met een actief leven en de juiste preventie kunnen voorkomen dat ze diabetes krijgen".

Dromen waarmaken
De stichting wil naast het kopen van insuline en andere medicijnen ook projecten financieren voor kinderen en jongeren. "Ik zat in de bevoorrechte situatie dat ik een leven kon leiden dat ik altijd wilde", zei de tennisser. "Ik kon tennissen en naar toernooien op de hele wereld reizen en zo bij de beste tennissers van de wereld horen. Dat me dat gelukt is heb ik aan mijn ouders en mijn broer te danken, die me altijd hebben ondersteund."

Blessure
Zverev herstelt nog steeds van een operatie aan zijn rechterenkel In de halve finale van Roland Garros moest de nummer 2 van de wereld opgeven tegen Rafael Nadal nadat hij uitgleed. Hij had 3 enkelbanden gescheurd.