🎥​ | Publiek op Wimbledon schreeuwt thuisfavoriet Cameron Norrie naar halve finales

5 juli 2022

Thuisfavoriet Cameron Norrie staat in de halve finales van Wimbledon. De in Zuid-Afrika geboren tennisser rekende in de kwartfinales na een spektakelstuk af met David Goffin: 3-6 7-5 2-6 6-3 en 7-5. Daarvoor mag Norrie vooral het aanwezige publiek bedanken.


Dat Goffin er een marathonpartij op had zitten, was niet te zien. Goffin versloeg in de 4e ronde de Amerikaan Francis Tiafoe na dik 4,5 uur, dinsdag stond hij meer dan 3 uur op de baan.

Aanvallende Goffin
De openingsset ging lange tijd gelijk op, maar Goffin brak zijn tegenstander op het juiste moment. Dat leek een set later weer te gebeuren, alleen Norrie kwam meteen met een re-break. Daardoor leek de 2e set af te stevenen op een tiebreak. Dat gebeurde niet, want de Engelsman won via een love-game de 12e game.

Toch bleef Goffin de betere van de partij. Hij liet zijn tegenstander maar 2 punten maken in de eerste 4 games van de 3e set. Die ging dan uiteindelijk ook eenvoudig naar de Belg: 6-2.

Publiek belangrijke factor
Het zag er dus beroerd uit voor thuisfavoriet Norrie, die niet in zijn beste vorm leek. Hij had het publiek daarom nodig om de partij zijn kant op te trekken. Bij ieder punt dat de Brit won, juichten de fans overdreven hard en lang. De umpire moest iedereen op het Court 1 meerdere malen stil krijgen.

Met 6-3 sleepte Norrie er een laatste en beslissende set uit. Daarin gingen beide heren tot het gaatje en uiteindelijk was het publiek de beslissende factor. In game 11 van de laatste set ging het mis bij Goffin, die zijn eigen service met 0-40 inleverde. Norrie maakte het karwei vervolgens af. Goffin droop vervolgens snel en gefrustreerd de baan af, bij Norrie vloeiden de tranen. Hij neemt het in de volgende ronde op tegen Novak Djokovic.

© Getty Images