Stefanos Tsitsipas stopt met dutjes voor duels: ‘Sliep nog tegen Speedy Gonzalez’

7 juni 2023

AFP

Tennisser Stefanos Tsitsipas stopt met het gebruik van melatoninepillen en doet geen powernap meer voorafgaand aan ziujn wedstrijden, zei hij na de uitschakeling in de kwartfinales van Roland Garros tegen de als 1e geplaatste Spanjaard Carlos Alcaraz. De als 5e geplaatste Griek was zichtbaar teleurgesteld na zijn kansloze nederlaag in Parijs in 3 sets: 6-2 6-1 7-6 (5).


"1 ding dat ik in de toekomst ga vermijden, is het slikken van melatonine en het doen van een dutje vooraf aan de wedstrijd", zei Tsitsipas geërgerd. "Want dat helpt duidelijk niet." Melatonine wordt vaak gebruikt om te helpen bij slaapproblemen.

Stefanos-ZzZ
Tsitsipas zei dat hij een beetje last had gehad met zijn speelschema. "Ik had enkele late sessies. Niet heel laat, maar laat genoeg voor mij om mijn slaapritme in de war te brengen", sprak de 24-jarige zich uit. "Het was niet echt leuk in de eerste 2 sets. Ik voelde me compleet afwezig, alsof ik nog aan het slapen was. Ik hoop dat het niet weer gebeurt, het was vreselijk."

De Griek kon pas in de 3e set partij bieden aan Alcaraz. Hij werkte enkele matchpoints weg en kwam terug van een 5-2-achterstand naar 5-5. In de tiebreak moest hij alsnog buigen voor Alcaraz, die zijn 5e zege in 5 partijen (!) boekte tegen Tsitsipas.

'Kiezen met Tsitsi'
Alcaraz moet in de halve finales tegen 2-voudig Roland Garros-winnaar Novak Djokovic. Tsitsipas vindt het onmogelijk om in te schatten wie er gaat winnen. "De 1 heeft ervaring, de ander de benen en bewegingen van Speedy Gonzalez", zei hij. "De een kan geweldige punten spelen, de ander gaat voor controle en precisie boven alles en laat de tegenstander zo veel mogelijk lopen."