US Open: Tallon Griekspoor nog altijd niet fit na heftige coronaklapper

12 augustus 2022

ANP / EPA

Tallon Griekspoor heeft zich ook afgemeld voor het masterstoernooi van Cincinnati. De nummer 2 van Nederland is nog niet voldoende hersteld na zijn coronabesmetting.


Het masterstoernooi van Cincinnati wordt volgende week gespeeld. Het was de vraag of de nummer 45 van de wereld kwalificaties had moeten spelen of op het laatste moment nog aan het hoofdtoernooi toegevoegd zou worden.

Fitheid Griekspoor
De 26-jarige Griekspoor trok zich eind juli ziek terug in Kitzbühel en ging vorige week ook niet naar het masterstoernooi in Montreal, omdat hij herstellende was van het coronavirus. "Ik ben een week doodziek geweest van corona en ben er erg slecht aan toe geweest", zei hij een week geleden.

Griekspoor hoopt volgende week naar de Verenigde Staten af te kunnen reizen om mee te doen aan de kwalificaties van het ATP-toernooi van Winston-Salem. "Ik zou die week eigenlijk niet in actie komen, dus heb me niet ingeschreven voor het hoofdtoernooi. Maar het spelen van wedstrijden is in mijn geval juist goed", stelt hij.

US Open 2022
De US Open begint op maandag 29 augustus. Vorig jaar haalde Griekspoor de 2e ronde in New York. Hij verloor toen van Novak Djokovic.