Sprinter Bouhanni krijgt flinke straf na etappe 11 van de Tour
i

Getty Images

Sprinter Bouhanni krijgt flinke straf na etappe 11 van de Tour

Martijn Baars • 23:20, 07-07-2021 / Laatste Update: 21:30, 13-12-2023

Nacer Bouhanni heeft woensdag een flinke straf gekregen van de organisatie van de Tour de France. De Franse sprinter van Team Arkea-Samsic hield zich in de schitterende etappe naar de Mont Ventoux meerdere keren niet aan de regels en kreeg niet alleen een geldstraf, maar ook een punten- en tijdstraf.

Eerst moet Bouhanni een boete van 200 Zwitserse frank aftikken voor het 'niet correct aannemen van een bidon'. Met andere woorden: hij heeft te lang aan een uitgestoken bidon vanuit de ploegwagen gehangen om zo makkelijk meters te pakken. Dat is straf 1.

Punten inleveren

Maar omdat hij zich meerdere keren niet aan de regels hield, is de straf nog veel erger geworden dan dat, meldt In de Leiderstui. De Franse sprinter moet namelijk ook 40 seconden inleveren op het algemeen klassement (boeit hem niks). Maar hij moet óók 4 punten voor de groene sprinterstrui inleveren. Die zit nu stevig om de schouders van Mark Cavendish, maar Bouhanni moet er dus een paar inleveren in die strijd. Ook moet hij 8 punten voor de bergtrui inleveren, maar ook dat zal hem niks boeien.