Steven Kruijswijk laat na heftige valpartij met veel bloed van zich horen: 'Ik ben in orde'
i

Pool via REUTERS

Steven Kruijswijk laat na heftige valpartij met veel bloed van zich horen: 'Ik ben in orde'

Martijn Baars • 12:55, 29-06-2021 / Laatste Update: 23:15, 05-01-2024

Steven Kruijswijk liep maandag bij een val flinke wonden op aan de middelvinger van zijn rechterhand en kreeg na de finish medische hulp. Inmiddels kan de Brabander alweer grapjes maken over zijn blessure.

"Ik ben in orde, alleen een paar hechtingen”, laat de nummer 3 van de Tour van 2019 op Instagram weten. Daarbij deelt hij een foto van zijn lachende gezicht en een opgestoken middelvinger.

Veel bloed

De hevig bloedende Kruijswijk stapte na de valpartij, waarvan Jumbo-Visma-ploeggenoot Primoz Roglic het grootste slachtoffer was, over op de fiets van teammaat Sepp Kuss. "Het spijt me van je fiets, Sepp”, schreef de Brabander bij onderstaande foto op Instagram. De Amerikaan zal hopen dat de mecaniciens van de ploeg goed werk doen.

Achterstand

Kruijswijk heeft door alle chaos in de eerste etappes al 3.28 minuten achterstand op geletruidrager Mathieu van der Poel in het algemeen klassement. Roglic, 1 van de grote favorieten voor de eindzege, verloor bijna een minuut op zijn grote rivaal Tadej Pogacar. Roglic was vooral opgelucht dat hij niets gebroken had.