Veiligheid opnieuw een ding in de Tour vindt ook Mathieu van der Poel: 'Het is supergevaarlijk'
i

Getty Images

Veiligheid opnieuw een ding in de Tour vindt ook Mathieu van der Poel: 'Het is supergevaarlijk'

Rick Kraaijeveld • 20:33, 04-07-2023 / Laatste Update: 09:05, 12-12-2023

Het was weer raak in de Tour de France deze dinsdag. Een valpartij vlak voor de finish op het autocircuit in Nogaro, onder meer Fabio Jakobsen ging hard ten val. Ploeggenoot Mathieu van der Poel zag dat ook. "het is supergevaarlijk, in mijn ogen nog gevaarlijker dan gister", zei hij na afloop van de 4e etappe van de Tour de France tegen de NOS.

Het circuit van Nogaro was het einde van de sprintetappe, volgens Van der Poel onbegrijpelijk. "Normaal als je zoveel bochten in een aankomst legt, krijg je commentaar", zei de teammaat van Jakobsen, "Nu het op een circuit ligt mag het allemaal. Uiteindelijk ben ik natuurlijk wel blij, vooral omdat ik overeind ben gebleven. Dat Jasper dan wint maakt het dubbel zo mooi."

Superknecht

Van der Poel was goed aan het rijden voor zijn ploeggenoot Philipsen, wat maandag ook al gebeurde. "Ik zat in de groep en was het peloton aan het volgen, op zoek naar een gaatje dat ik aan het einde wonderwel vond. Ik zat vast met Jasper, maar toen ik hoorde dat hij er nog zat, moest ik proberen ruimte te maken. Dat lukte heel goed. Ik had een goede sprint in de benen om hem af te zetten."

Het duo presteert tot nu toe erg goed, en het betekende de 2e overwinning van Philipsen in de Tour. "Het kan zomaar anders zijn een andere keer, wij zitten ook dicht bij zo'n valpartij", legde Van der Poel uit, "Het is leuk dat hij het afmaakt, maar het kan ook eens niet lukken natuurlijk. Dat neemt niet weg dat het een heel goed begin van de Tour is voor ons."